Guldteigbrygga

Guldteigbrygga

Eskil Engdal har snekret sammen et strålende program for Guldteigbrygga i sommer - del gjerne!
Ta turen til Uthaug i sommer!
HUMMER, KANARI og litt til.

Kjære venner av Guldteigbrygga, vi håper å holde åpent en god del dager i juli og pusser på et program som er både hummer og kanari.
Så langt kan vi by på intriger, sex, brodermord og store slag, kaillkjæft, fusel og sats, forbudte sanger, en hyllest til høvdingen Erik Bye og konsert med bryggas egen Bjørn Tomren.
Stokkøyas eminente Christer Sandø vil som vanlig sjonglere lokale råvarer.
8. juli byr vi i tillegg på pop-up-restaurant med en av Oslos mest sagnomsuste kjøkkensjefer. Samt en konsertoverraskelse ut i de sene timene. Men vi kan ikke fortelle alt med en gang....

For båtfolket er det bare å sette kursen hit:

https://uthaugmarina.no

Sommeren på Guldteigbrygga er en dugnad for å holde den gamle dronningen av Uthaug havn i live, så spre gjerne ordet, vi blir glade for å se dere på arrangementene og kom gjerne med innspill, ønsker og ideer.

Sa vi hummer og kanari?

Hummer og kanari betyr «blanding av likt og ulikt».
Men uttrykket stammer egentlig fra norske nyrike som hadde slått seg opp på spekulasjon i shippingaksjer rundt første verdenskrig. Da de skulle vise sin nyvunne rikdom, bestilte de gjerne hummer og dessertvin fra Kanariøyene – «kanari» blant kjennere.
Salt hummer og søt dessertvin passer særdeles dårlig sammen, men det var av underordnet viktighet for datidens nyrike, siden det var de dyreste valgene på henholdsvis mat- og vin-menyene til landets mest eksklusive restauranter.

Vi legger noen flasker «kanari» på kjøla og gleder oss til sommeren

https://guldteigbrygga.hoopla.no/sales?fbclid=IwAR1DhqDVy_RFAQb2UXwei-wyxBT0NjfCSBYVB1ZBHyMl7lxcq_MVxF8LAzc

https://journalisten.no/eskil-engdal-og-bjorn-tomren-kjopte-fangeleir-i-fylla/553042?fbclid=IwAR15T2GN-9OLJhNr63oo-lllw6Ffw32GILfTJsWhqLiwRnk0ftNcfVmo2Gw

https://www.facebook.com/Guldteigbrygga/mentions